ЧУВЕНИ ГЛОБ ТЕАТАР ИЗ ЛОНДОНА 28. ЈУНА ГОСТУЈЕ СА ШЕКСПИРОВИМ КОМАДОМ “ДВА ВИТЕЗА ИЗ ВЕРОНЕ”

Ансамбл чувеног Глоб театра из Лондона гостоваће 28. јуна на Великој сцени са Шекспировим комадом „Два витеза из Вероне“, у режији Ника Бегнала.
На тај начин, енглеска позоришна трупа, после двогодишње паузе, када је на истој сцени са великим успехом одиграла "Хамлета" у редитељској поставци Доминика Дромгула и Била Бакхурста, поново ће се представити београдској публици – овога пута са својом најновијом продукцијом.
У њој Бегнал, на иновативан начин, са нагласком на музику, нуди анархистичну верзију ове ране Шекспирове комедије из 1591. године користећи елизабетанску сценографију инспирисану сликама и нацртима из аутентичног времена.
Читав заплет почива на томе да Валентин воли Силвију, а Протеј Јулију. Међутим, Протеј је несталан, па се и он заљубљује у Силвију. Валентин планира да побегне са њом, али их Протеј изневери. Након тога, Валентин се нађе у изгнанству и придружи се отпадницима у шуми...
Да ли ће за њим поћи Силвија, а за њом Протеј?
Да ли ће за Протејем поћи Јулија?
И, на крају, да ли ће за свима њима поћи, како то обичаји налажу, и њихове слуге, Спид и Ланс, па чак и Лансов пас, Креб?
Ову романтичну причу пуну комичних обрта изводи весели ансамбл који ће публику одушевити песмама, сценском атмосфером и стваралачким „хаосом“.
У подели су Лиа Брадерхед (Јулија), Гери Купер (Војвода), Аруан Галиева (Силвија), Гај Хјуз (Валентин), Ембер Џејмс (Лусета), Адам Кист (Спид), Шарлот Милс (Ланс), Дармеш Пат (Протеј) и Фред Томас (Музичар / Пас Креб).
Дизајнер је Кејти Сајкс, композитор Џејмс Форчун, а кореограф Том Џексон Гривс.
М.Б.

Више фотографија можете погледати ОВДЕ

Прочитајте још архивираних вести