Четворо солиста Балета Народног позоришта 26. августа наступа у Веронској Арени у „Ромеу и Јулији“, са чувеним Сергејом Полуњином

У балету Сергеја Прокофјева „Ромео и Јулија“, у продукцији Фондације „Сергеј Полуњин“ и „Полуњин инк“ из Велике Британије, са највећом звездом светског балета Сергејом Полуњином и солисткињом Краљевског балета из Лондона Алином Кодзокару у насловним улогама, а чије је извођење заказано за 26. август у чувеној Веронској Арени, учествоваће и четворо солиста Балета Народног позоришта у Београду.

У кореографији и режији некадашњег солисте Краљевског балета из Лондона и директора Балета у Букурешту Јохана Коборга, у највећем и најбоље сачуваном амфитеатру из римског доба, саграђеном у првом веку наше ере, наступиће и Дејан Коларов, Татјана Татић, Игор Пастор и Јована Несторовска, које је Полуњин ове сезоне уврстио у свој ансамбл.
 
У ауторској екипи овог спектакла, чије су припреме у току, налази се и сценограф Дејвид Умемото.

Успешна сарадња Народног позоришта и Сергеја Полуњина, која је започела почетком марта ове године, када је славни уметник три дана заредом гостовао на Великој сцени, наставља се на један, заиста, изузетан начин - промоцијом и ангажовањем наших солиста на светској турнеји у Италији.

Улазнице за представу у овој велелепној Арени, чији је капацитет 11 хиљада места, распродате су за један дан. 
М.Б.  

Прочитајте још вести