Центар за уметност покрета „Перпетум“, 17. маја гостује на Сцени „Раша Плаовић“ са представом савременог плеса „Теорија струна“

Центар за уметност покрета „Перпетум“, гостоваће 17. маја на Сцени „Раша Плаовић“ (20,30) са представом савременог плеса „Теорија струна“, за коју је концепт и драматургију урадио Марко Пејовић.

„Теорија струна“ је настала као резултат ко-ауторског рада жена које су у доби између 50 и 60 година и које су некада плесале у студију Дубравке Малетић. 

Сада, 30 година након последњег заједничког наступа, окупиле су се како би промишљале о себи, променама које су се у међувремену догодиле, својој позицији у друштву које се такође мења, очекивањима од „жене одређене доби“ на која не пристају и својим интимним причама о којима желе да говоре. 

Овај плес је извођење сталне тензије између општих слика о жени и специфичности личних историја, стремљења, односа према себи и животу. 

Теорија струна (која се развила у оквиру физике као покушај описивања свих познатих основних сила и стања материје) се у овој представи користи као метафора "женског принципа" и заједништва, али се ризоматски отвора и за другачија читања.

Kореографија и извођење: Бранка Баретић Миленковић, Данијела Радосављевић Пантић, Марина Нисић Мараш, Станислава Максимовић Раичевић, Светлана Мојсиловић Ђуровић.

Костимограф је Борис Чакширан, а музичка уредница Драгана Пантић.
М.Б. 

Прочитајте још вести