БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА КОМЕДИЈЕ "KILLER JOE" ОДРЖАНА НА ВЕЛИКОЈ СЦЕНИ

Београдска премијера комедије "Killer Joe", по тексту Трејси Летса, у режији Ненада Тодоровића и извођењу глумачког ансамбла Српске драме Народног позоришта из Приштине, са седиштем у северном делу Косовске Митровице, одржана је у недељу 7. априла на Великој сцени.

"Килер Џо" је драма добитника Пулицерове награде Трејсија Летса, црнохуморна прича о тескобној стварности једне тексашке породице, према којој је 2011. године снимљен и истоимени филм.
Трилерски заплет заснован је на унајмљивању професионалног убице ради наплате животног осигурања и избављења из дугова.
Комад се бави глобалним проблемима данашњице - наркоманијом, алкохолизмом и безосећајношћу, са јасним навођењем да се човек запита где нестаје људски морал.
- Не постоји човек који је макар мало живео на Косову, а да није помешао географију са историјом. Посебно у Метохији. Тако се десило да смо пермутовали Дивљи запад 19.века са Косовом 21. На Косову и Метохији, земљама еклектичког судара и склада различитих предрасуда, ми, његови верни опоненти, погрешно смо протумачили овај комад; Видели смо га као свет тетурајуће цивилизације где етику рециклирамо у новац. Бавили смо се ликовима чији су односи сведени на илегалну борбу петлова.Када ми је преводитељка рекла да се, богтемазо, ради о савременом комаду, био сам понижен чињеницом, да још увек има људи који живе у Тексасу као да су на Косову - каже редитељ Тодоровић који је улоге поверио Владимиру Јоцовићу, Бори Ненићу, Бојану Стојчетовићу, Аники Грујић и Милени Јакшић.
Београдска публика наградила је глумaчку екипу дуготрајним и снажним аплаузом.
Представа је премијерно изведена у Звечану 5. марта ове године.
М.Б.