БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА КОМЕДИЈЕ "KILLER JOE" 07.04. (ГОСТУЈЕ СРПСКА ДРАМА НП ИЗ ПРИШТИНЕ)

Београдска премијера комедије "Killer Joe", по тексту Трејси Летсa, у режији Ненада Тодоровића и извођењу глумачког ансамбла Српске драме Народног позоришта из Приштине, са седиштем у северном делу Косовске Митровице, биће одржана у недељу 7. априла (19,30) на Великој сцени.

- Не постоји човек који је макар мало живео на Косову, а да није помешао географију са историјом. Посебно у Метохији. Тако се десило да смо пермутовали Дивљи запад 19.века са Косовом 21. На Косову и Метохији, земљама еклектичког судара и склада различитих предрасуда, ми, његови верни опоненти, погрешно смо протумачили овај комад; Видели смо га као свет тетурајуће цивилизације где етику рециклирамо у новац. Бавили смо се ликовима чији су односи сведени на илегалну борбу петлова.Када ми је преводитељка рекла да се, богтемазо, ради о савременом комаду, био сам понижен чињеницом, да још увек има људи који живе у Тексасу као да су на Косову - каже редитељ Тодоровић (на слици) који је улоге поверио Владимиру Јоцовићу, Бори Ненићу, Бојану Стојчетовићу, Аники Грујић и Милени Јакшић.
Комад је премијерно изведен у Звечану 5. марта ове године, а у међувремену, видела га је и публика у Штрпцу и Лепосавићу.
М.Б.